Mitt råd er å lage guacamole for hånd. Bruker du foodprosessor eller stavmikser blir hele greia liksom en grøt. Det er godt at den er litt grov i konsistenden.
Godt til grillet kjøtt og som en saus sammen med stekte kyllingbiter i wraps.
Skal guacamolen stå en stund før den spises, kan du spare en av avokadosteinene og legge oppi sausen mens den venter. Det hindrer at fargen på sausen blir mørkere og misfarget. Sausen bør spises samme dag som den lages.
Dette er nok til 4-5-6 personer:
•
2 vanlige tomater eller 6-7 cherrytomater
•
Litt finklippet gressløk
•
1 stort eller 2 små hvitløkfedd
Fremgangsmåte:
1. Skrell avokadoene og ta ut steinen og ta ut fruktkjøttet med en skje.
2. Mos avokadokjøttet med en gaffel.
3. Press safta av 1/2 sitron over og bland godt.
4. Vask og del tomatene i små terninger og bland dem i avokadoen.
5. Klipp gressløk og ha i (jeg bruker godt med gressløk, kanskje bortimot 3 ss)
6. Bland i worcestershiresausen og tabascoen. Kanskje tåler du mer tabasco enn meg, så smak deg fram.
7. Skrell og hakk eller press hvitløkfeddene og tilsett dem.
9. Settes kjølig til den skal spises, og som sagt kan en avokadostein lagt øverst hjelpe mot misfarging.