Gratinert spagetti

onsdag 24. oktober 2012
Pasta


En ny spagettioppskrift er kanskje ikke det verden trenger. Det fins så mange oppskrifter på markedet.

Jeg legger ut denne allikevel jeg, for i denne retten kan du bruke rester av spagettissaus eller bruke opp kokte spagettirester hvis du har. Eller du kan lage retten fra grunnen av.


Til 4 personer:
  •
300 g spagetti

  •
400 g kjøttdeig

  •
2 ss olje til steking

  •
1 løk

  •
3 hvitløkfedd

  •
1 gulrot

  •
2 paprika (jeg har brukt røde)

  •
1 boks hele tomater

  •
2 ss tomatpure

  •
1 ss tørket oregano

  •
2 ss frisk, hakket basilikum (du kan også bruke tørket), eller du kan bruke persille

  •
Kayennepepper, det er litt vanskelig å angi mengde, men ca 1 strøken ts

  •
Ost til gratinering (jeg har brukt Jarlsberg)

  •
1 ts salt


Fremgangsmåte:
   1.
Kok spagettien etter anvisning på pakken.

   2.
Sil spagettien når den er ferdigkokt og legg den utover i en smurt ildfast form. Jeg bruker å klippe opp spagettien litt med en saks.


   3.
Varm ovnen til 220 grader.


Kjøttsausen:
   4.
Varm oljen i en stekepanne og tilsett kjøttdeigen.

   5.
Hakk den i småbiter og la den brunes litt.

   6.
Finhakk grønnsakene (løk, hvitløk, gulrot og paprika) og ha det i panna sammen med kjøttdeigen.

   7.
Tilsett krydderne (oregano, basilikum og kayennepepper). Vær litt forsiktig med kayennepepperen, den blir sterkere etterhvert, så ikke vær altfor raus med en gang. Smak deg frem.

   8.
Bland alt godt sammen og la det steke i et par minutter.

   9.
Tilsett tomatene og tomatpureen, smak til med salt og la det hele koke ca 10 minutter til grønnsakene er møre. Jeg tilsetter ofte 2 dl vann i gryta for jeg syns det blir litt tørt.


10.
Når sausen er ferdigkokt heller du den over spagettien i den ildfaste forma.

11.
Strø over revet ost, eller gjør som jeg har gjort her, lag osteskiver og legg dem øverst.



12.
Inn midt i ovnen i 10 minutter på 220 grader.



Det smaker godt med en grønn salat til.