Indisk fiskegryte

mandag 22. oktober 2012
Fisk


Denne oppskrifta tror jeg at jeg har fått av kantine-Jacob (du må være fra Namsos for å skjønne akkurat det).

Jeg har laget den mange ganger.

Litt søt smak på sausen faktisk, men den er god. Du bruker stort sett ingredienser du har i skapet fra før, unntatt fisken.

Server en salat til og litt ris, så er middagen klar.


Dette trenger du til 4:
  •
800 g torskefilet

  •
Litt olje eller smør til å smøre forma

  •
2 dl kremfløte (ikke bruk lettvarianten her, da sprekker sausen)

  •
2 ss eddik

  •
2 ss olje (jeg bruker det jeg har av oliven-, mais-, raps- eller solsikkeolje)

  •
6 ss ketchup

  •
2 ts sennep

  •
2 ts karri

  •
1/2 ts salt


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 200 grader.

   2.
Smør en ildfast form med litt smør eller olje.

   3.
Legg fiskefileten i forma (du trenger ikke salte og pepre fisken).



   4.
Bland resten av ingrediensene (fløte, eddik, olje, ketchup, sennep, karri og salt) i en bolle og rør det hele sammen.

   5.
Tøm det over fisken.



   6.
Steks midt i ovnen i 40 minutter.



Server med kokt ris og en enkel salat. Du kan gjerne ha mais i salaten, det smaker godt til den litt søte sausen på fisken.