Urtekrem

tirsdag 11. oktober 2011
Tilbehør


Denne sausen trenger å stå en halvtimes tid for at smakene får "satt" seg. Den lages enten med lettrømme eller med crème fraîche alt etter hva man ønsker av kalorier.


Ingredienser:
  •
1 beger lettrømme eller crème fraîche

  •
3 fedd hvitløk, finhakket

  •
1 ts sukker

  •
1 ts fransk sennep (Dijon)

  •
2 ss majones (helst ikke lettmajones for den smaker ikke godt)

  •
Forskjellige friske urter, ca 1 ss av hver når de er hakket:

  ◦
persille

  ◦
basilikum

  ◦
timian

  ◦
oregano


Her kan du bytte ut og bruke hva du vil av urter egentlig, for urtetilbudet i butikken er ikke alltid det som står i oppskriftene. Det blir godt uansett.

Bland alt i en bolle. Det er kanskje lurt å ha i urtene tilslutt og blande rømme, majones, sennep og sukker først.