Pastasalat med sursøt dressing
søndag 14. oktober 2012
Salater - Pasta
Denne salaten kan serveres både varm og kald.

Dressingen er litt spesiell, med både sesamolje og peanøttolje i. Og hvor får man tak i det? Ikke så enkelt, for vareutvalget hos de store varekjedene er ikke av det beste. Alle har litt av det samme. Her i Namsos kan du prøve hos Røthe (i hylla over frysedisken, eller spør Roger).

Som erstatning for peanøttolje har jeg noen ganger blandet 1 ss peanøttsmør i 5 ss mais-eller solsikkeolje. Det går bra.

Sesamolje er værre å erstatte, men kan rett og slett utelates.


Til 4 personer:
400 g ferdigkokt pasta. Klipp den opp litt når den er ferdigkokt.

3 kyllingbryst

1 ss olivenolje +1 ts smør til steking av kyllingfiletene

16 scampi

2 vårløk

3 tomater

Frisk koriander


Dressing:
5 ss peanøttolje

1 ss sesamolje

2 ss soyasaus

3 ss søt chilisaus

2 fedd hvitløk, finhakket

Saften av 1 lime

Frisk koriander, finhakket


Fremgangsmåte:
1.
La olje og smør bli varmt i stekepanna.

2.
Del kyllingfiletene i mindre biter (hver filet i 4-5 biter) og stek dem i panna til de blir gjennomstekte. Når du steker kyllingfileter skal du ikke drive å snu dem hele tiden, la dem ligge og steke i 2- 3 minutter på den ene siden før du snur dem på en ny side. Da stekes de jevnere og blir saftigere.

3.
Vask og skjær vårløk i tynne skiver.

4.
Vask og skjær tomatene i terninger.

5.
Scampiene (hvis de er rå) må stekes raskt i varm panne med litt olje i. Har du ferdigkokte scampi varmer du dem kjemperaskt (10 - 15 sekunder!) i panna (uten smør eller olje).


6.
Bland alt til dressingen.

7.
Bland alt til salaten i en stor bolle og hell dressingen over.

8.
Klipp frisk koriander over.


Denne salaten kan vente på gjestene. Den er god servert kald også.