Denne salaten kan serveres både varm og kald.
Dressingen er litt spesiell, med både sesamolje og peanøttolje i. Og hvor får man tak i det? Ikke så enkelt, for vareutvalget hos de store varekjedene er ikke av det beste. Alle har litt av det samme. Her i Namsos kan du prøve hos Røthe (i hylla over frysedisken, eller spør Roger).
Som erstatning for peanøttolje har jeg noen ganger blandet 1 ss peanøttsmør i 5 ss mais-eller solsikkeolje. Det går bra.
Sesamolje er værre å erstatte, men kan rett og slett utelates.
Til 4 personer:
•
400 g ferdigkokt pasta. Klipp den opp litt når den er ferdigkokt.
•
1 ss olivenolje +1 ts smør til steking av kyllingfiletene
Dressing:
•
2 fedd hvitløk, finhakket
•
Frisk koriander, finhakket
Fremgangsmåte:
1. La olje og smør bli varmt i stekepanna.
2. Del kyllingfiletene i mindre biter (hver filet i 4-5 biter) og stek dem i panna til de blir gjennomstekte. Når du steker kyllingfileter skal du ikke drive å snu dem hele tiden, la dem ligge og steke i 2- 3 minutter på den ene siden før du snur dem på en ny side. Da stekes de jevnere og blir saftigere.
3. Vask og skjær vårløk i tynne skiver.
4. Vask og skjær tomatene i terninger.
5. Scampiene (hvis de er rå) må stekes raskt i varm panne med litt olje i. Har du ferdigkokte scampi varmer du dem kjemperaskt (10 - 15 sekunder!) i panna (uten smør eller olje).
6. Bland alt til dressingen.
7. Bland alt til salaten i en stor bolle og hell dressingen over.
8. Klipp frisk koriander over.
Denne salaten kan vente på gjestene. Den er god servert kald også.