Kyllling i kokosmelk

mandag 8. oktober 2012
Kylling


Litt hot skal dette være.

Karripasta kan være så mangt, fra knallsterkt til milde greier, og det er ikke så enkelt å vite hva man kjøper. Her vil jeg si at du trenger litt sterk karripasta. Du skal jo bare ha 1 ts. Smak deg fram, er nok det beste tipset mitt, og start med 1 ts og øk til 2 og 3 hvis du syns det.


Til 4 personer (kanskje litt i minste laget hvis du har storspisere):
  •
4 kyllingfileter

  •
1 pk sukkererter

  •
Saften av 1/2 lime

  •
1 boks kokosmelk (4 dl)

  •
1 ts rød karrypasta

  •
Salt

  •
Pepper

  •
Frisk koriander smaker godt til, men det behøves ikke.

  •
Ris som du koker til.


Fremgangsmåte:
   1.
Skjær kyllingfiletene i store terninger.

   2.
Varm olje i en panne og fres kjøttet raskt (trenger ikke å bli gjennomstekt).

   3.
Ta opp kyllingkjøttet og legg det tilside.

   4.
Ha 1 ts karrypasta i panna og la det frese litt og bli varmt.

   5.
Tilsett kokosmelka og press safta av 1/2 lime nedi.

   6.
La det hele småkoke i ca 10 minutter.

   7.
Legg så i kyllingbitene og la det hele trekke i 10 minutter til.

   8.
Vask sukkerertene (jeg deler dem også i 2 på langs, men det gjør du som du vil med) og ha dem i panna mot slutten av koketida.

   9.
Klipp frisk koriander og strø det over hvis du har det.


Server med ris til og gjerne en grønn salat også.