Kyllling i kokosmelk
mandag 8. oktober 2012
Kylling
Litt hot skal dette være.

Karripasta kan være så mangt, fra knallsterkt til milde greier, og det er ikke så enkelt å vite hva man kjøper. Her vil jeg si at du trenger litt sterk karripasta. Du skal jo bare ha 1 ts. Smak deg fram, er nok det beste tipset mitt, og start med 1 ts og øk til 2 og 3 hvis du syns det.


Til 4 personer (kanskje litt i minste laget hvis du har storspisere):
4 kyllingfileter

1 pk sukkererter

Saften av 1/2 lime

1 boks kokosmelk (4 dl)

1 ts rød karrypasta

Salt

Pepper

Frisk koriander smaker godt til, men det behøves ikke.

Ris som du koker til.


Fremgangsmåte:
1.
Skjær kyllingfiletene i store terninger.

2.
Varm olje i en panne og fres kjøttet raskt (trenger ikke å bli gjennomstekt).

3.
Ta opp kyllingkjøttet og legg det tilside.

4.
Ha 1 ts karrypasta i panna og la det frese litt og bli varmt.

5.
Tilsett kokosmelka og press safta av 1/2 lime nedi.

6.
La det hele småkoke i ca 10 minutter.

7.
Legg så i kyllingbitene og la det hele trekke i 10 minutter til.

8.
Vask sukkerertene (jeg deler dem også i 2 på langs, men det gjør du som du vil med) og ha dem i panna mot slutten av koketida.

9.
Klipp frisk koriander og strø det over hvis du har det.


Server med ris til og gjerne en grønn salat også.