Urtepoteter til pølser

fredag 5. oktober 2012
Kjøtt


En variasjon av potetstappa, nesten, og god hverdagsmat.

Jeg har funnet oppskrifta hos den blide TV2kokken Wenche Andersen.

Du må bruke hvite poteter med tynt skall. Asterix og Beate og lignende, går ikke. Disse vaskede, utenlandske potetene vi får kjøpt på Rema fungerer godt (jeg har lagt inn bilde av potetposen lenger ned på sida).


Til 4 personer:
  •
10 poteter (er de små må du ha flere)

  •
4 ss olivenolje

  •
1 dl hakkede, friske urter (jeg bruker litt forskjellig, basilikum, oregano, persille, gressløk...)

  •
1 fedd hvitløk

  •
1 ts salt

  •
1 pakke cherrytomater (12 -14 tomater)

  •
4 -6 pølser


Fremgangsmåte:
   1.
Kok potetene møre i usaltet vann.

   2.
Varm ovnen til 250 grader.

   3.
Bland olje, urter og salt og rør det godt sammen. Har du stavmixer kan du kjøre det sammen til en røre, men det er egentlig ikke nødvendig synes jeg. Det gir samme smak og det blir bare mer oppvask.

   4.
Hell vannet av potetene når de er ferdigkokt.

   5.
Smør en ildfast form (eller du kan bruke ovnsplata og smøre den).

   6.
Legg potetene i forma og klem dem litt flate slik at innholdet i poteten tyter litt ut.



   7.
Vask og del tomatene i 2 og legg dem ved siden av potetene.

   8.
Legg urteoljen i klatter over potetene.



   9.
Stek det hele på øverste rille i ovnen i 10 - 15 minutter (på 250 grader).

10.
Del pølsene i to på langs og stek dem på begge sider i panna så de får en svak stekeskorpe.



Server pølsene med urtepotetene og kanskje med en grønn salat til.

Det går også an å strø litt revet ost på potetene før du setter dem i ovnen.

Her er de potetene jeg brukte: