Knekkebrød

tirsdag 2. oktober 2012
Diverse


Hjemmelaget knekkebrød blir ikke like sprøtt som de du kjøper i butikken, men det smaker mer og smuldrer ikke så mye. Det blir sprøtt nok.

Oppskriften holder til 2 stekeplater, og er grei å halvere.
Les nederst på oppskrifta hvordan du gjør hvis knekkebrødene blir myke.


Dette gir mellom 30 og 40 knekkebrød alt etter hvor store du skjærer dem:
  •
4 dl grov sammalt hvete

  •
4 dl havregryn

  •
2 dl solsikkekjerner

  •
1 dl sesamfrø

  •
1 dl linfrø

  •
1 ts salt

  •
1 ss karve, hvis du ikke liker smaken kan du utelate karven

  •
7 dl vann (kaldt)


Fremgangsmåte:
   1.
Varm ovnen til 160 grader.

   2.
Bland alt det tørre først og tilsett vannet. Rør det hele godt sammen. Det blir en løs røre.



   3.
La det hvile i 15 minutter. Røra blir fastere.

   4.
Fordel røra på 2 stekeplater som er dekket med bakepapir. Klem røra tynt og jevnt utover platene. En slikkepott er til god hjelp. Prøv å få det så jevnt som mulig for røra jevner seg ikke utover inni ovnen.


   5.
Del opp i ønskede biter med en kniv eller et pizzahjul.



   6.
Stek i ovnen 1 time og 10 minutter minutter på 160 grader. Har du varmluft på ovnen gir det et godt resultat. Hvis du steker 2 brett samtidig (når du bruker varmluft), så bytt plass på stekebrettene halvveis i steketiden.


   7.
Ta bakepapiret av knekkebrødene og avkjøl dem på rist. Brekk dem i biter



   8.
De holder seg godt i et stort norgesglass med lokk eller i en tett boks (ikke oppbevar i plastpose!). De kan ikke fryses.



Hvis knekkebrødene blir myke under oppbevaring:

Legg dem utover på en rist eller et stekebrett (uten bakepapir). Sett dem i ovnen på 50 grader (du kan godt bruke varmluft) med ovnsdøra på gløtt i 40 - 50 minutter.

Jeg setter en tresleiv i ovnsdøra så den holder seg på gløtt.