Kirstens favoritt: Avokadotoast

torsdag 20. september 2012
Småretter  -  Diverse


Er du lei av tørre brødskiver til lunch enkelte dager, som meg, prøv denne varianten.

Den er enkel å lage, har få ingredienser og smaker utrolig godt. Bare spør Kirsten!

Hun er eldstedattera i huset her og har denne som en av sine favoritter. Nå bor hun i Argentina, nærmere bestemt i millionbyen Buenos Aires og der får du sikkert tak i gode avokadoer Kirsten, og for ikke å snakke om bedre bacon enn vi har her.

I originaloppskriften står det at brødet skal grilles over kullgrill (ikke ristes i brødrister). Da får det sikkert en helt spesiell røyksmak som passer godt til avokadosmaken.

MEN for oss her hjemme som tyr til brødrister, litt for umoden avokado og bacon uten fett, er også denne toasten verd et forsøk.

Bare prøv!


Dette trenger du til 1 toast:
  •
1 skive brød (jeg bruker mitt eltefrie brød som du finner oppskrift på under gjærbakst, men du kan bruke bondebrødtyper, chiabatta o.l). Skjær gode skiver, ikke for tynne.

  •
2 ts god olivenolje

  •
1 fedd hvitløk (lager du 2-3 toaster trenger du bare dette feddet med hvitløk)

  •
1/2 skrelt avokado (den må være myk, uten å være svart inni)

  •
litt salt og grovmalt pepper

  •
litt (sånn ca 1 ts) nypresset sitronsaft

  •
1 skive bacon


Fremgangsmåte:
   1.
Stek baconskiva sprø i stekepanna. Ikke bruk sterk varme, bruk heller mer tid på svakere varme, da blir baconet sprøere.

   2.
Pensle brødet med olivenoljen (skal du grille brødskiva så pensler du olivenolje på begge sider).

   3.
Rist brødet.

   4.
Rens hvitløkfeddet og del det i to.

   5.
Gni skjæreflaten på hvitløken over brødskiva.

   6.
Legg den halve skrellede avokadoen på brødet og klem den litt flat.

   7.
Strø litt salt på og grovmalt pepper.

   8.
Klem sitronsaft over og legg på sprøstekt bacon.


Jeg drikker oftest te til, men faktisk smaker det veldig godt med en sterk kopp kaffe til.